Audi, ο "πυρετός" των Crossover: Και Q1, και Q4, και Q6!

Σήμερα, η γκάμα των SUV και Crossover μοντέλων της Audi αποτελείται από τα Q5 και Q7, ενώ το Φθινόπωρο θα δούμε και το νέο Audi Q3. Όμως σύντομα, η φίρμα από το Ίνγκολσταντ σχεδιάζει όχι μόνο να αυξήσει τις προσφερόμενες αυτές προτάσεις, αλλά να τις διπλασιάσει, προσθέτοντας τρία ολοκαίνουργια νέα μοντέλα του είδους!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πρώτο από τα νέα Crossover/SUV της Audi που θα δούμε, θα είναι το Audi Q1. Βασισμένο πάνω στο μικρότερο μοντέλο της εταιρείας, το A1, το νέο αυτό Crossover θα έχει πιθανότατα 3θυρο αμάξωμα, όπως και το A1, ενώ θα παρουσιαστεί το 2013. Συνεχίζοντας προς τα επάνω, αρκετά αργότερα, το 2017, θα προστεθεί στη γκάμα το νέο Audi Q4, το οποίο θα τοποθετηθεί μεταξύ των Q3 και Q5, ως η πιο σπορτίφ εκδοχή ενός Crossover. Στο ενδιάμεσο των ετών, περίπου το 2015 θα έχουμε τον ανταγωνιστή της BMW X6, το νέο Audi Q6. Το μοντέλο αυτό θα βασιστεί στην επόμενη γενιά του Audi Q7 και θα διαθέτει ισχυρούς κινητήρες και έντονη προσωπικότητα.

Το Q3 ανοίγει το δρόμο των νέων SUV/Crossover της Audi.
Με την προσθήκη λοιπόν των τριών αυτών νέων Crossover/SUV η Audi ισχυροποιεί τη θέση της στην αναπτυσσόμενη αυτή κατηγορία αυτοκινήτων και παράλληλα, τίθεται πλέον απευθείας αντιμέτωπη με την BMW. Όταν ολοκληρωθούν οι προσθήκες, θα έχουμε λοιπόν το Audi Q3 απέναντι από την BMW X1, το Audi Q4 απέναντι από τη BMW X4 (θα λανσαριστεί το 2014), το Audi Q5 απέναντι στη BMW X3, το Audi Q6 απέναντι από τη BMW X6 και το Audi Q7 απέναντι στη BMW X5. Όσο για το Audi Q1; Αυτό θα έχει ως αντίπαλο τα Countryman και Paceman της θυγατρικής της BMW, Mini.


TAG