Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 1!


Ύστερα από τη χθεσινή διαρροή στο διαδίκτυο των επίσημων φωτογραφιών της νέας BMW Σειρά 1, ήταν θέμα χρόνου να δοθούν στη δημοσιότητα από τη βαυαρική φίρμα τα πλήρη στοιχεία του νέου της μικρομεσαίου.Η νέα λοιπόν BMW Σειρά 1 είναι έτοιμη, έχοντας αποκτήσει μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση την τωρινή, αλλά και μια σχετικά ήπια σχεδίαση, η οποία ενσωματώνει περισσότερες καμπύλες από τα υπόλοιπα μοντέλα της βαυαρικής φίρμας. Για το ντεμπούτο του νέου της μοντέλου, η BMW επέλεξε να μας δείξει την 5θυρη έκδοση, όμως σύντομα θα ακολουθήσει και η αποκάλυψη των υπολοίπων εκδοχών (3θυρη, κουπέ και κάμπριο). Επίσης, δεν αποκλείεται να δούμε και μια πιο πρακτική εκδοχή Gran Turismo, στα πρότυπα της BMW Σειρά 5 GT και της μελλοντικής Σειρά 3 GT.

Μοντέρνα η σχεδίαση στο εσωτερικό και ελαφρώς σπορτίφ.
Στον τομέα των διαστάσεων, όπως προείπαμε η νέα BMW Σειρά 1 έχει πλέον μεγαλώσει σε σχέση με σήμερα, φτάνοντας στα 4.324 χλστ. μήκους (+85 χλστ.) και έχοντας αυξημένο μεταξόνιο κατά 30 χλστ. (2,69 μέτρα). Αυτή η επιλογή αναμένεται να ωφελήσει τους εσωτερικούς χώρους, με τη BMW να ανακοινώνει ότι στο πίσω κάθισμα θα υπάρχει περισσότερος χώρος για τα γόνατα των επιβατών, ενώ ο χώρος αποσκευών θα αυξηθεί κατά 30 λίτρα (360 σύνολο).
Μεγαλύτερη κατά 85 χλστ. είναι η νέα 5θυρη BMW Σειρά 1.


Πολύ πιο σημαντικά όμως είναι τα πράγματα στο μηχανικό κομμάτι του νέου μοντέλου, αφού για πρώτη φορά θα δούμε σε μοντέλο της BMW τον νέο 4κύλινδρο TwinPower Turbo κινητήρα των 1,6 λίτρων, ο οποίος θα προσφέρεται σε έκδοση με 136 ίππους (116i) ή με 170 «άλογα» (118i). Φυσικά, στη γκάμα θα υπάρξει και ο πρόσφατα λανσαρισμένος 2λιτρος turbo των 240 ίππων, ως η πλέον ισχυρή εκδοχή. Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί, ότι για την 116i η BMW δίνει μέση κατανάλωση μόνο 5,5-5,7 λτ./100 χλμ. και για την 118i, 5,8-5,9 λτ./100 χλμ. Το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι σε όλες τις εκδοχές, μηχανικό με 6 σχέσεις.
TAG