Το Lada 1200 ακόμα και σήμερα είναι εξαιρετικά δημοφιλές στη Ρώσικη αγορά!



Ποιός δεν γνωρίζει το Lada 1200, το αυτοκίνητο που κυρίως τη δεκαετία του '80 το βλέπαμε συνεχώς στους ελληνικούς δρόμους. Σήμερα, 30 σχεδόν χρόνια από τότε, το Lada 2107 όπως ονομάζεται, συνεχίζει να πωλείται στην αγορά της Ρωσίας και μάλιστα, καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή τη 2η θέση στις πωλήσεις της αχανούς χώρας!

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Σίγουρα, όλοι κάπου στη διαδρομή της ζωής μας έχουμε συναντήσει ένα Lada 1200. Το αυτοκίνητο, που στην πρώτη του γενιά παρουσιάστηκε το 1969 ως η κομμουνιστική εκδοχή του Fiat 124, απέκτησε και στη χώρα μας φανατικούς οπαδούς κυρίως τη δεκαετία του '80 και κατέκτησε την προτίμησή τους λόγω κυρίως της εξαιρετικά χαμηλής του τιμής.

Στη Ρωσία, το Lada 1200 στη δεύτερη γενιά του που παρουσιάστηκε το 1982 και με την ονομασία 2107, συνεχίζει να πωλείται ακόμη και σήμερα, αποτελώντας την πλέον προσιτή λύση για έναν οικογενειάρχη (κοστίζει τα μισά χρήματα από ένα VW Polo). Και είναι μάλιστα τόσο δημοφιλές, ώστε αυτή τη στιγμή καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων, πίσω από ένα άλλο μοντέλο της Lada, το πιο σύγχρονο Kalina!

Τώρα, η ιδιοκτήτρια της Lada, η AVTOVAZ, σχεδιάζει σε συνεργασία με τη Renault να αντικαταστήσει το 2107 με ένα νέο φθηνό μοντέλο, που θα βασιστεί στην πλατφόρμα του Dacia Logan. Και αυτό θα συμβεί μέσα στην επόμενη 4ετία. Μέχρι τότε όμως, το γνωστό μας αειθαλές Lada θα συνεχίσει την επιτυχημένη εμπορική του πορεία, σε μια χώρα με πολλά πλούτη, αλλά και με πολύ περισσότερη φτώχεια...
TAG