Ιδού και επίσημα η νέα Mercedes ML!


Την Άνοιξη του 2012 θα λανσαριστεί στην Ευρώπη και την Ελλάδα η νέα γενιά της Mercedes ML, ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και η πρώτη υβριδική της έκδοση στην ιστορία.




Επιβεβαιώνοντας την πρωινή μας πληροφόρηση, η Mercedes αποκάλυψε και επίσημα πριν λίγα μόλις λεπτά τη νέα γενιά της ML. Στις φωτογραφίες, μπορείτε να πάρετε μια ακόμη γεύση για το ποιόν του νέου γερμανικού SUV, το οποίο δείχνει ακόμη πιο επιβλητικό σε σύγκριση με το σημερινό. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι η νέα ML είναι σε όλες τις διαστάσεις της μεγαλύτερη από την τωρινή: 4.804 χλστ. μήκος (+24 χλστ.), 1.926 χλστ. πλάτος (+16 χλστ.) και 1.796 χλστ. ύψος (+19 χλστ.). Στο εσωτερικό, η πολυτέλεια είναι έντονη και η σχεδίαση είναι αρκούντως "σοβαρή", αλλά σαφώς πιο ενδιαφέρουσα από τη σημερινή. Οι χώροι αναμένονται να είναι άνετοι για έως και 5 επιβάτες.

Η νέα Mercedes ML θα διατεθεί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα την Άνοιξη του 2012, φέρνωντας μια νέα γενιά diesel κινητήρων. Αρχικός στη γκάμα θα είναι ο twin-turbo πετρελαιοκινητήρας των 2,1 λτ., με απόδοση 204 ίππων. Το μοτέρ αυτό θα διαθέτει σύστημα start/stop και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Επίσης στη γκάμα θα έχουμε έναν 3λιτρο V6 diesel με 258 ίππους. Στους βενζινοκινητήρες μοναδική επιλογή είναι η ML 350 BlueEfficiency με 306 ίππους, αν και σύντομα θα αποκαλυφθεί και η κορυφαία ML63 AMG με 540 άλογα, από V8 μοτέρ με διπλά τούρμπο. Πέρα πάντως από αυτούς τους κινητήρες, το πλέον σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά η Mercedes ML θα αποκτήσει και υβριδική έκδοση. Αυτή η νέα προσθήκη θα λάβει χώρα προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς και θα συνδυάζει τον νέο diesel των 2,1 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων.
TAG