Η Renault παρουσιάζει το ανανεωμένο Koleos

Πολύ πιο μοντέρνα παρουσία αποκτά το Koleos, μετά την ανανέωση στην οποία προχώρησε η Renault.
Το Koleos της Renault είναι ένα πολύ αξιόλογο SUV, που λανσαρίστηκε στη χώρα μας το 2008, όμως κυρίως λόγω του υψηλού κυβισμού του βενζινοκινητήρα του (2,5 λίτρα) δεν κατάφερε να σημειώσει μια αξιοπρόσεκτη εμπορική πορεία. Πέρα πάντως από αυτό, η γαλλική φίρμα αποφάσισε να ανανεώσει το SUV της και έτσι σήμερα, έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία για αυτό.

Η ανανέωση στο Koleos έχει να κάνει κυρίως με το αισθητικό κομμάτι, ενώ παράλληλα η Renault βελτίωσε ελαφρώς και την περιβαλλοντική του απόδοση. Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, το αμάξωμα του ανανεωμένου γαλλικού SUV έχει αποκτήσει ένα ιδιαίτερα αλλαγμένο εμπρόσθιο τμήμα. Εκεί συναντούμε μια νέα, μεγαλύτερη και χρωμιωμένη γρίλια της μάσκας, φωτιστικά σαφώς πιο μοντέρνα από τα τωρινά, τα οποία μάλιστα ενσωματώνουν και λαμπτήρες ημέρας LED, αλλά και έναν νέο και πιο δυναμικό προφυλακτήρα. Στο πλάι, ξεχωρίζει η νέα σχεδίαση των καθρεπτών, ενώ πίσω, διακρίνονται τα ραφιναρισμένα φωτιστικά και ο νέος προφυλακτήρας με την αλουμινένια ποδιά.

Στο εσωτερικό του ανανεωμένου Koleos, η Renault λανσάρει νέες επενδύσεις και υφάσματα για τα καθίσματα, ενώ ο πίνακας οργάνων έχει αποκτήσει πιο ευανάγνωστα όργανα. Νέα είναι και τα όργανα για το χειρισμό του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού στην κεντρική κονσόλα.

Στον τομέα των κινητήρων, παραμένει ο 2,5λιτρος βενζινοκινητήρας των 170 ίππων, μαζί με δύο diesel μοτέρ 2,0 λίτρων με 150 και 175 ίππους. Κάποιες βελτιώσεις στους δύο diesel, όπως και στη μετάδοση, έχει ως αποτέλεσμα και οι δύο να έρχονται με χαμηλότερες εκπομπές CO2. Αυτός με τους 150 ίππους, ο οποίος εφοδιάζει τις δικίνητες εκδόσεις, εκπέμπει λοιπόν πλέον 148 γρ. CO2 ανά χλμ., ενώ ο δεύτερος με τους 175 ίππους που εφοδιάζει τις τετρακίνητες, έχει εκπομπές CO2 166 γρ./χλμ. Θυμίζουμε ότι το Koleos κατασκευάζεται στην Κορέα από τη θυγατρική της Renault, Renault Samsung και ότι εξάγεται σε 40 χώρες παγκοσμίως.

TAG