Το ηλεκτρικό VW Golf συνεχίζει τις δοκιμές - έναρξη πωλήσεων το 2013

Στο τελικό στάδιο εξέλιξης βρίσκεται το πρώτο ηλεκτρικό Golf, που θα το δούμε να κυκλοφορεί περίπου σε δύο χρόνια.
Η VW ξεκίνησε τις παραδόσεις σε επιλεγμένους πελάτες του δεύτερου στόλου ηλεκτρικών Golf, προκειμένου αυτά να δοκιμαστούν υπό πραγματικές συνθήκες. Το πρώτο Golf που θα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τις πωλήσεις του το 2013, μαζί με ακόμη δύο ηλεκτρικές εκδόσεις μοντέλων της VW.

Από τα 80 συνολικά ηλεκτρικά Golf που δόθηκαν για δοκιμές, τα 53 εξ αυτών θα κυκλοφορούν στο Βερολίνο, ενώ τα υπόλοιπα στο Αννόβερο και το Βόλφσμπουργκ. Ανάμεσα στις εταιρείες που συμμετέχουν στις δοκιμές, ξεχωρίζουν τα ονόματα της Coca-Cola, της Continental, της Deutsche Bank και της Deutsche Telekom. Οι οδηγοί των ηλεκτρικών Golf θα ενημερώνονται για τα πάντα γύρω από το αυτοκίνητό τους, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για iPhone, ενώ έχει δημιουργηθεί και ένα ειδικό κέντρο βοήθειας μέσω internet και τηλεφώνου.

Το ηλεκτρικό VW Golf θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του το 2013, λίγο μετά από την αντίστοιχη έκδοση του μίνι Up! και λίγο πριν το ηλεκτρικό VW Jetta. Ο ηλεκτροκινητήρας του αυτοκινήτου αποδίδει 115 ίππους και σύμφωνα με την εταιρεία, η αυτονομία του Golf blue-e-motion όπως θα ονομάζεται, θα είναι περίπου 145 χιλιόμετρα.

TAG