Στην παραγωγή η εντυπωσιακή Aston Martin V12 Zagato!

Σε μόλις 150 μονάδες και με τιμή σχεδόν 370.000 ευρώ θα μπει τελικά στην παραγωγή η Aston Martin V12 Zagato.
Λίγα αυτοκίνητα φέτος έκαναν τόσο μεγάλη εντύπωση παγκοσμίως, όσο η πρωτότυπη V12 Zagato, που μας παρουσίασε η Aston Martin το Μάιο στο Concorso d'Eleganzia, στη Villa D'Este της Ιταλίας. Και φαίνεται ότι θα δούμε τελικά πολύ σύντομα, το εντυπωσιακό αυτό δημιούργημα της Aston Martin και του ιταλικού σχεδιαστικού οίκου Zagato να κυκλοφορεί στους δρόμους των μεγαλουπόλεων, σε περιορισμένη βέβαια παραγωγή.

Μόλις 150 θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, οι μονάδες στις οποίες θα κατασκευαστεί η εντυπωσιακή Aston Martin V12 Zagato, κάθε μια από τις οποίες στην Ευρώπη θα κοστίζει περίπου 370.000 ευρώ. Αν επιβεβαιωθεί μάλιστα αυτή η τιμή, τότε η V12 Zagato θα κοστίζει τα διπλά από μια Aston Martin DBS ή δύο και μισή φορές σε σχέση με την V12 Vantage στην οποία βασίζεται.

Πραγματικά μοναδικές οι γραμμές της επετειακής αυτής "Aston".
Το επετειακό αυτό sportscar, που δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 50 ετών από την πρώτη συνεργασία της Aston Martin και του Zagato στη δημιουργία της Aston Martin DB4 GT, φέρει χειροποίητο αμάξωμα εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από αλουμίνιο και κάτω από το καπό του, το θηριώδες V12 μοτέρ αποδίδει 517 ίππους. Θυμίζουμε ότι η αγωνιστική του εκδοχή έλαβε μέρος στο φετινό 24ωρο αγώνα αντοχής της πίστας του Nürburgring με δύο εργοστασιακά πρωτότυπα, τα οποία κατάφεραν να κατακτήσουν την 5η και 6η θέση στην κατηγορία τους.
TAG