Αποκαλύπτουμε πρώτοι: Οι φωτογραφίες του ανανεωμένου -για 2η φορά- smart fortwo!

Διαφοροποιημένο κυρίως στο εμπρόσθιό του τμήμα είναι το ανανεωμένο smart, που αποκτά μια ακόμη πιο μοντέρνα εμφάνιση.
Με τη βοήθεια του ιταλικού Autoblog, αλλά και του παγκόσμιου επίσημου club του smart fortwo, σας αποκαλύπτουμε σήμερα τις πρώτες φωτογραφίες του ανανεωμένου smart fortwo που θα δούμε στη Γενεύη. Πρόκειται για ένα αισθητικό κυρίως φρεσκάρισμα, που θα επιτρέψει στο λιλιπούτειο smart να συνεχίσει να διάγει μια πολύ καλή εμπορική πορεία εν όψει του νέου fortwo το 2014.

Πρόκειται για τη 2η ανανέωση της 2ης γενιάς fortwo,
η οποία θα διατηρηθεί στη γκάμα ως το 2014.
Δεν ήταν προγραμματισμένο να γίνει ξανά ανανέωση στο smart, ύστερα από αυτήν που είχε υποβληθεί το 2010, όμως η απόφαση για αναβολή ενός χρόνου της παρουσίασης της επόμενης γενιάς του smart fortwo (σας το είχαμε αποκαλύψει πρώτοι εδώ) για το 2014, οδήγησε άρον-άρον τους σχεδιαστές της εταιρείας να υποβάλουν σε ένα δεύτερο facelift το μοντέλο. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους μας το αποκαλύπτουν σήμερα οι πρώτες φωτογραφίες του ανανεωμένου smart 2ης γενιάς, παρουσιάζοντάς μας ένα ακόμη πιο μοντέρνο fortwo. Όσο για το λανσάρισμά του, αυτό προγραμματίζεται για το Μάιο, ύστερα και από το επίσημο ντεμπούτο του μοντέλου στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου.

Οι σχεδιαστικές αλλαγές που φέρει το ανανεωμένο smart εντοπίζονται κυρίως στο εμπρόσθιό του τμήμα. Εκεί συναντούμε έναν εντελώς νέο προφυλακτήρα με μεγαλύτερη εισαγωγή και πεπλατυσμένες άκρες, όπου φιλοξενούνται οι προβολείς ομίχλης (LED ή μη, ανάλογα με την έκδοση). Ένα ακόμη νέο στοιχείο είναι η μεγαλύτερη γρίλια της μάσκας, στο κέντρο της οποίας έχει μεταφερθεί το σήμα της smart, όντας μάλιστα και μεγαλύτερο σε διαστάσεις από πριν. Ελαφρώς διαφοροποιημένα είναι και τα εμπρόσθιο φωτιστικά, ενώ πίσω, οι φωτογραφίες μας αποκαλύπτουν έναν λίγο αλλαγμένο προφυλακτήρα.

Δεν αναμένονται αλλαγές στο τεχνικό ή το μηχανικό κομμάτι
του ανανεωμένου smart fortwo.
Εν αναμονή των επίσημων πληροφοριών από τη smart για το ανανεωμένο fortwo, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν αναμένουμε σημαντικές αλλαγές στην ανάρτηση ή το σύστημα διεύθυνσης. Αντίστοιχα, το ανανεωμένο smart fortwo δεν θα έχει αλλαγές στους κινητήρες του, διατηρώντας έτσι τον 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα του 1,0 λίτρου σε ατμοσφαιρικές εκδοχές (61 & 71 PS) ή turbo (84 & 102 PS). Επίσης, παραμένει και ο super οικονομικός 800άρης diesel των 54 ίππων και των μόλις 3,3 λίτρων μέση κατανάλωσης καυσίμου, ανά 100 χλμ.! Το γνωστό τέλος, αυτόματο κιβώτιο με 5 σχέσεις και σειριακή λειτουργία, θα είναι και πάλι αυτό που θα στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου.
TAG