Αν δεν σας αρέσει το 3θυρο, ιδού το νέο 5θυρο Volkswagen Up!

Το 5θυρο Volkswagen Up! προστίθεται και επίσημα στη γκάμα του νέου μίνι της μάρκας. Θα το δούμε στην Ελλάδα τον Ιούνιο.
Μόλις πριν λίγες ώρες η Volkswagen αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία της 5θυρης εκδοχής του νέου Up!, η οποία θα έλθει τον Ιούνιο να πλαισιώσει την 3θυρη έκδοση του γερμανικού μίνι. Και στο πέρασμα του χρόνου, αναμένεται να δούμε και άλλες εκδόσεις του Up!, με τους Γερμανούς να στοχεύουν στη δημιουργία μιας νέας οικογένειας αυτοκινήτων πόλης.

Το Up! είναι ο νέος μεγάλος πρωταγωνιστής από τη Volkswagen στην κατηγορία των μίνι και κατά το λανσάρισμά του και στην ελληνική αγορά το Μάρτιο, θα δούμε από κοντά την 3θυρη έκδοσή του. Άλλωστε, αυτή είναι και η μοναδική του έκδοση που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αφού η Volkswagen έκανε ως τώρα γνωστό το νέο της δημιούργημα μόνο μέσω αυτής. Πλέον όμως σήμερα, οι Γερμανοί έδωσαν στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία για το 5θυρο Up!, το οποίο θα αποτελέσει και την πλέον πρακτική επιλογή για το νέο μοντέλο.

Περισσότερη πρακτικότητα θα προσφέρει το 5θυρο Up!,
έναντι της 3θυρης επιλογής.
Σχεδιαστικά, η προσθήκη των έξτρα πίσω πλαϊνών θυρών στο γνωστό αμάξωμα του Up!, δεν στερεί πόντους από τη νεανικότητα και τη μοντέρνα παρουσία του νέου μοντέλου της Volkswagen. Ίσως το μόνο στοιχείο που ξενίζει, είναι το γεγονός ότι τα πίσω πλαϊνά παράθυρα δεν θα ανοίγουν κανονικά, αλλά μόνο προς τα έξω όπως στα 3θυρα αυτοκίνητα. Από την άλλη βέβαια, η Volkswagen ανακοινώνει ότι ο χώρος αποσκευών θα παραμείνει στα κορυφαία για την κατηγορία επίπεδα των 251 λίτρων του 3θυρου μοντέλου, ενώ μπορεί να φτάσει έως και τα 951 λτ., με αναδιπλωμένη την πλάτη του πίσω καθίσματος. Αντίστοιχα, οι χώροι για τους επιβάτες δεν θα διαφοροποιηθούν μεταξύ του 3θυρου και του 5θυρου Up!, ενώ η μοναδική πρακτική εσωτερική διαφορά έχει να κάνει με την υψηλότερη τοποθέτηση του πίσω καθίσματος στο 5θυρο.

To 3θυρο και το 5θυρο Volkswagen Up! θα μοιραστούν
τα ίδια μοτέρ 1,0 λίτρου, ενώ θα έχουν μικρή διαφορά τιμής.
Στον τομέα των κινητήρων, το 5θυρο Volkswagen Up! θα προσφερθεί με τις δύο εκδοχές του νέου 1.000άρη 3κύλινδρου κινητήρα της μάρκας με 60 και 75 ίππους, που θα γνωρίσουμε στο 3θυρο. Από πλευράς τιμής, οι Γερμανοί ανακοινώνουν ότι θα είναι λίγο πιο ακριβό το 5θυρο (+475 ευρώ στη Γερμανία), χωρίς πάντως για την Ελλάδα να γνωρίζουμε ακόμη το τι μέλλει γενέσθαι. Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα όμως, είναι ότι μέσα στην επόμενη διετία θα δούμε και άλλες εκδοχές αμαξώματος του Up!, με μια έκδοση "Cross" να είναι προ των πυλών, αλλά και μια σούπερ-νεανική εκδοχή κάμπριο να ακολουθεί αργότερα. Να μην ξεχνάμε επίσης, ότι από το καλοκαίρι θα δούμε και τα δύο αδερφάκια του Up!, το Seat Mii και το Skoda Citigo.
TAG