Υβριδικό και το νέο Toyota Yaris

Το μικρότερο υβριδικό στην ιστορία της Toyota, το νέο Yaris HSD είναι πραγματικότητα και το αναμένουμε στη χώρα μας το καλοκαίρι.


Στο πλαίσιο της εξάπλωσης της πλέον οικολογικής της γκάμας, αυτής των υβριδικών μοντέλων, η Toyota παρουσίασε τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες για το νέο Yaris HSD. Το αυτοκίνητο, θα το δούμε στην αγορά το καλοκαίρι και θα είναι το μικρότερο υβριδικό της ιαπωνικής μάρκας.

Το εσωτερικό θα είναι λίγο πιο high-tech από αυτό των απλών Yaris.
Το νέο Yaris HSD θα διευρύνει τις επιλογές των υβριδικών μοντέλων της Toyota και θα συμπληρώσει τη γκάμα πριν από τα Prius και Auris HSD. Σχεδιαστικά, βασίζεται εν πολλοίς στο γνωστό μας Toyota Yaris 3ης γενιάς, όμως έχει λάβει κάποιες σχεδιαστικές αλλαγές κυρίως στους προφυλακτήρες και την εμπρός γρίλια, που του δίνουν μια σχεδιαστική συνοχή με τα υπόλοιπα υβριδικά της μάρκας. Παράλληλα, οι αλλαγές αυτές βελτιώνουν και την αεροδυναμική του - ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την επίτευξη των οικολογικών επιδόσεων του υβριδικού μοντέλου. Σε ό,τι αφορά βέβαια τα πλήρη στοιχεία για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 του Yaris HSD (αμφότερα αναμένονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα), θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Μάρτιο και την επίσημη πρώτη του στην έκθεση της Γενεύης, όπου θα ανακοινωθούν αναλυτικά. Πάντως, για την κίνησή του, φροντίζει μια νέα εκδοχή του Hybrid Synergy Drive συστήματος της Toyota, με βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, ηλεκτροκινητήρα και CVT αυτόματο κιβώτιο. Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος αυτού είναι 100 ίπποι.

TAG