Το πιο γρήγορο Volkswagen Up! είναι εδώ, με 3κύλινδρο TSI κινητήρα 1,0 λίτρου!

Στην κατηγορία των GTI πόλης επανέρχεται η Volkswagen, με το νέο Up! GT να αναμένεται περί τα τέλη της χρονιάς.
Πριν καλά-καλά το νέο μίνι Up! ξεκινήσει να διατίθεται στις Ευρωπαϊκές αγορές, η Volkswagen έχει σχεδόν έτοιμη και την πιο γρήγορη έκδοσή του: Ιδού λοιπόν το νέο Up! GT, με την turbo εκδοχή (TSI) του νέου 1.000άρη 3κύλινδρου κινητήρα της μάρκας και απόδοση σχεδόν 110 ίππων!

Συνεχίζοντας την αποκάλυψη των νέων εκδοχών του Up! και λίγες μόνο ημέρες μετά τις πρώτες φωτογραφίες του 5θυρου μοντέλου, η Volkswagen επιβεβαίωσε και την επικείμενη άφιξη στα τέλη της χρονιάς μιας πιο σπορ έκδοσης του μοντέλου. Πρόκειται για το νέο Up! GT, το οποίο θα βασιστεί στο ομώνυμο πρωτότυπο της Φρανκφούρτης και θα φέρει στις μνήμες των παλαιότερων, το αντίστοιχης λογικής Lupo GTI.

Αυτός είναι ο μικρότερος TSI: Ο νέος 1.000άρης turbo του Up!,
με απόδοση που αναμένεται να αγγίζει τους 110 ίππους.
Στην περίπτωση λοιπόν του Up! GT, η Volkswagen επέλεξε να δουλέψει πάνω στο νέο της 3κύλινδρο 1.000άρη βενζινοκινητήρα των "απλών" εκδόσεων του μοντέλου. Και με τη βοήθεια του turbo, από τα 60 και 75 άλογα που αποδίδουν οι δύο διαθέσιμες εκδόσεις του, έφτασε στους 110 ίππους ισχύος και κυρίως, στα 163 Nm ροπής. Με τη σύμπραξη μάλιστα μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων (τα "απλά" Up! διαθέτουν μηχανικό κιβώτιο με 5 σχέσεις) το Up! GT αναμένεται να απαιτεί μόνο 8,5 δλ. για να φτάσει από στάση στα 100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική του θα αγγίζει τα 190 χλμ./ώρα.

Το νέο Up! GT θα ξεχωρίζει και εμφανισιακά
έναντι των υπολοίπων Volkswagen Up!.
Είναι δεδομένο πάντως ότι εκτός του κινητήρα, το γρηγορότερο Up! θα διαφοροποιείται και σε μια σειρά άλλων τμημάτων του από τα "κανονικά" του αδέλφια. Περιμένουμε λοιπόν πιο σπορ ρυθμίσεις στην ανάρτηση, μεγαλύτερους τροχούς, αλλά και αισθητικές αλλαγές σε αμάξωμα και εσωτερικό, που θα του δίνουν μια πιο σπορτίφ χροιά. Ήδη, οι πρώτες εντυπώσεις Άγγλων δημοσιογράφων που οδήγησαν κάποια οχήματα προ-παραγωγής είναι άκρως ενθαρρυντικές, αφού το περιγράφουν ως ένα από τα καλύτερα οδηγικά mainstream αυτοκίνητα. Περαιτέρω στοιχεία θα γνωρίζουμε αργότερα μέσα στο χρόνο, όταν και η Volkswagen θα δώσει και επίσημα όλες τις λεπτομέρειες του νέου μίνι πύραυλού της! 
TAG