Αποκάλυψη του πιο οικογενειακού Chevrolet Cruze και νέος 1.400άρης turbo!

To Chevrolet Cruze station θα προσφέρει περισσότερη πρακτικότητα και μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ από τα υπόλοιπα Cruze.
Η Chevrolet ενισχύει ακόμη περισσότερο τη γκάμα των διαθέσιμων επιλογών του Cruze, αφού μετά το σεντάν και το 5θυρο, ετοιμάζεται να προσθέσει και την πιο οικογενειακή, στέισον έκδοση του μικρομεσαίου της μοντέλου. Παράλληλα, ο 1.400άρης turbo της "αδελφής" Opel θα είναι πλέον διαθέσιμος από το καλοκαίρι και σε όλα τα Chevrolet Cruze.

Το ντεμπούτο του νέου Chevrolet Cruze station wagon θα γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, με το νέο δημιούργημα της Chevrolet να προσφέρει περισσότερη πρακτικότητα και μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ από το σεντάν και το 5θυρο. Πιο συγκεκριμένα, με μήκος στα 4,678 μέτρα, το Cruze station είναι μακρύτερο από τα υπόλοιπα Cruze (+81 χλστ. από το σεντάν και +168 χλστ. από το 5θυρο), διαθέτοντας παράλληλα ένα μεγάλο πορτ-μπαγκάζ 500 λίτρων. Μάλιστα, με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, το νούμερο αυτό θα μπορεί να φτάσει έως τα 1.500 λίτρα μέχρι το ύψος της οροφής. Στο σχεδιαστικό κομμάτι, το Cruze station ακολουθεί μια συγκρατημένη αισθητική στο πίσω τμήμα, εστιάζοντας κυρίως στο κομμάτι της πρακτικότητας.

Ο 1.400άρης turbo της Opel προστίθεται πλέον
και στη γκάμα του Chevrolet Cruze.
Στην πρώτη όμως ανακοίνωση για την επικείμενη παρουσίαση του νέου Cruze station wagon, η Chevrolet μας έδωσε και μια πολύ σημαντική πληροφορία για τους κινητήρες του μοντέλου. Ο νεότερος λοιπόν 1.400άρης turbo της Opel, που έχουμε γνωρίσει στο Astra (120 και 140 PS) και προσφάτως και στο Insignia (140 PS), θα προσφέρεται πλέον και στις επιλογές όλων των αμαξωμάτων του Chevrolet Cruze από το ερχόμενο καλοκαίρι. Χωρίς να αναφέρει αν θα δούμε το μοτέρ αυτό και στις δύο εκδόσεις ιπποδύναμης όπως στο Astra, η Chevrolet τονίζει ότι ο κινητήρας αυτός θα συνδυαστεί με σύστημα Start/Stop για να προσφέρει μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές CO2. Σημειώστε τέλος, ότι το Cruze station wagon αλλά και όλα τα Cruze που θα παραχθούν το 2012, θα φέρουν μικρές σχεδιαστικές αλλαγές στο εμπρόσθιό τους τμήμα και στο εσωτερικό, καθώς επίσης και νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου. Περισσότερα θα γνωρίζουμε λίγο πριν το ξεκίνημα της Έκθεσης της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου.

TAG