H Ford μπαίνει στα μικρά MPV: Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου B-MAX!

To νέο Ford B-MAX θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο, ενώ στην Ελλάδα θα το δούμε το Σεπτέμβριο.
Σε λιγότερο από ένα χρόνο από τη στιγμή που το είδαμε ως πρωτότυπο στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, το νέο B-MAX αποκαλύπτεται σήμερα και επίσημα από τη Ford, μέσω της δημοσίευσης των δύο πρώτων επίσημων φωτογραφιών του. Ο μικρός αδελφός του C-MAX είναι εδώ λοιπόν, με αυξημένη πρακτικότητα και το νέο 1.000άρη EcoBoost του Focus.

Οι πλαϊνές συρόμενες πόρτες, χωρίς τις μεσαίες κολώνες,
αναμένεται να βοηθούν την είσοδο στο εσωτερικό.
Στην κατηγορία των μικρών πολυχρηστικών (MPV) θα εισέλθει η Ford με το επικείμενο λανσάρισμα του νέου B-MAX το Σεπτέμβριο. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο, που θα βασιστεί πάνω στο πάτωμα του Ford Fiesta και θα αποτελέσει μια εναλλακτική και πιο compact οικογενειακή επιλογή σε σχέση με τα Ford C-MAX και Grand C-MAX. Ήδη οι δύο πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μας αποκαλύπτουν ότι θα υπάρξει έντονη αισθητική συγγένεια μεταξύ του νέου B-MAX και των δύο μεγαλύτερων πολυχρηστικών της Ford. Αντίστοιχα, το μοντέλο παραγωγής θα διατηρήσει την καινοτομία για αυτοκίνητου του είδους, των συρόμενων πλαϊνών πίσω θυρών, που θα προσφέρουν ευκολία πρόσβασης στα πίσω καθίσματα (θα απουσιάζουν οι κεντρικές πλαϊνές κολώνες).

Πολύ μοντέρνα η σχεδίαση του νέου B-MAX,
παραπέμπει σε αυτή του Ford C-MAX.
Προς το παρόν η Ford δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για το εσωτερικό του νέου B-MAX, όμως με βάση τα όσα μας έχει δείξει το πρωτότυπο της περσινής έκθεσης της Γενεύης, αναμένουμε αρκετή εσωτερική πρακτικότητα. Πιο συγκεκριμένα, η πλάτη του πίσω καθίσματος θα διαιρείται σε ποσοστό 60:40 και θα αναδιπλώνεται στο ίδιο επίπεδο με το δάπεδο του πορτ-μπαγκάζ, ώστε να προσφέρεται ένας άπλετος χώρος για αποσκευές. Αντίστοιχα, η πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού θα μπορεί να αναδιπλωθεί στο ίδιο επίπεδο και θα προσφέρεται ένα μεγάλο μήκος φόρτωσης 2,35 μέτρων.

Στον τομέα των κινητήρων, το νέο Ford B-MAX θα λάβει τον ολοκαίνουργιο 1.000άρη EcoBoost βενζινοκινητήρα, ο οποίος με τη βοήθεια άμεσου ψεκασμού και υπερτροφοδότησης θα παράγει 125 ίππους ισχύος. Δεν αποκλείεται να υπάρξει διαθέσιμη και η πιο light εκδοχή του με τους 100 ίππους, ενώ στη γκάμα θα δούμε και τους Duratorq πετρελαιοκινητήρες των 1,4 και 1,6 λίτρων του Ford Fiesta.









TAG