Όνειρο θερινής νυκτός: Η νέα Mercedes SL63 AMG! [+video]

Επιθετική εμφάνιση, εκρηκτικές επιδόσεις και άκρατη πολυτέλεια θα προσφέρει η νέα Mercedes SL63 AMG.
Μέσα στη θύελλα της οικονομικής κρίσης, η αποκάλυψη μοναδικών νέων μοντέλων όπως η ολοκαίνουργια Mercedes SL63 AMG των 564 καθαρόαιμων ίππων, μόνο τα όνειρά μας μπορεί να στοιχειώσει...

Το αμάξωμα της νέας Mercedes SL63 AMG κάνει χρήση
αλουμινίου και ανθρακονημάτων για να κερδίσει σε βάρος.
Η νέα γενιά της Mercedes SL (δείτε εδώ), δηλαδή του κορυφαίου ρόουντστερ της γερμανικής μάρκας είναι προγραμματισμένο να λανσαριστεί στις Ευρωπαϊκές αγορές στα μέσα της χρονιάς Και φυσικά, από την 6η γενιά του γερμανικού μοντέλου δεν θα μπορούσε να λείπει και η κορυφαία έκδοση που περιποιείται το αγωνιστικό κομμάτι της μάρκας (AMG). Στο πλαίσιο λοιπόν της παρουσίασης της αγωνιστικής της ομάδας για το πρωτάθλημα της F1 του 2012, η Mercedes αποφάσισε να αποκαλύψει τη νέα SL63 AMG, η οποία θα έλθει για να συνδυάσει την πολυτέλεια, με τη δύναμη και τις εκρηκτικές επιδόσεις.

Τεχνολογικό διαμάντι ο νέος V8 των 5,5 λίτρων της AMG,
θα προσφέρεται σε εκδόσεις με 537 και 564 ίππους.
Ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της νέας Mercedes SL63 AMG, είναι η απόφαση της μάρκας να την προσφέρει για πρώτη φορά σε δύο εκδόσεις ισχύος. Η "αρχική" λοιπόν έκδοσή της θα φορά το νέο διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα των 5,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 537 ίππους και 800 Nm ροπής. Το μοτέρ αυτό μπορεί να εκτοξεύσει
την SL63 AMG από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,3 δλ. και να της προσδώσει τελική ταχύτητα
250 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη). Για όσους όμως τα νούμερα αυτά τους φαίνονται λίγα,
η Mercedes θα προσφέρει προαιρετικά το πακέτο AMG Performance, μέσω του οποίου η ισχύς θα αυξάνεται στους 564 ίππους και η ροπή θα φθάνει στο εντυπωσιακό νούμερο των 900 Nm (από τις 2.000 σ.α.λ.). Στις επιδόσεις, το 0-100 χλμ./ώρα μειώνεται στα 4,1 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει πλέον τα 300 χλμ./ώρα!

Πολύ σημαντικό στοιχείο της νέας Mercedes SL63 AMG είναι η βελτίωση κατά 30% στην κατανάλωση καυσίμου, με τη μάρκα να ανακοινώνει μέση τιμή 9,9 λτ./100 χλμ. Σε αυτό βέβαια θα συμβάλει και το κιβώτιο AMG Speedshift MCT των 7 σχέσεων, το οποίο εκτός των επιλογών Manual, Sport και Sport plus, θα φέρει για πρώτη φορά και την επιλογή Controlled Efficiency, για περισσότερη οικονομία καυσίμου.

Το πολυτελές εσωτερικό της νέας Mercedes SL, αποκτά
μια πιο σπορτίφ ατμόσφαιρα στην περίπτωση της SL63 AMG.
Η νέα, 6η γενιά της Mercedes SL διακρίνεται για το μειωμένο βάρος της, με το αμάξωμα να αποτελείται αποκλειστικά από αλουμίνιο. Και στην περίπτωση της νέας SL63 AMG, η Mercedes χρησιμοποιεί ακόμη πιο ελαφριά υλικά (π.χ. ανθρακονήματα στην πόρτα του χώρου αποσκευών), ώστε τελικά να μειώσει το βάρος κατά 125 ολόκληρα κιλά σε σχέση με την προηγούμενη SL63 AMG (σύνολο: 1.845 κιλά). Φυσικά, η πιο σπορ επιλογή της νέας SL φέρει αρκετές αλλαγές στην ανάρτηση (πιο σπορ ρυθμίσεις για το σύστημα Active Body Control), τα φρένα (μεγαλύτερα με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός) και τους τροχούς (255/35 R19 εμπρός, 285/30 R19 πίσω), ώστε να προσφέρει μια ημι-αγωνιστική οδική συμπεριφορά. Αλλά και αισθητικά, το πακέτο των σπόιλερ, οι διπλές πίσω εξατμίσεις και οι AMG πινελιές στο εσωτερικό, διαχωρίζουν την κορυφαία Mercedes SL από τις "ταπεινές" αδελφές της.


TAG