To Volkswagen Golf GTI και σε κάμπριο!

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του Volkswagen Golf, θα δούμε το GTI και σε κάμπριο έκδοση.
Σχεδόν ένα χρόνο πριν η υπάρχουσα γενιά Golf (6η) αποτελέσει παρελθόν, η Volkswagen σχεδιάζει να λανσάρει την έκδοση GTI του Golf Cabriolet. Το αυτοκίνητο, το είχαμε δει ως πρωτότυπο το καλοκαίρι στην Αυστρία και πλέον, θα το δούμε σε έκδοση παραγωγής στην Έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου.

Το κύκνειο άσμα της 6ης γενιάς του Volkswagen Golf θα αποτελέσει η κορυφαία έκδοση GTI του Golf Cabriolet. Πρόκειται μόλις για τη δεύτερη φορά στην ιστορία που ένα ανοικτό Golf θα το δούμε και σε GTI, με την πρώτη φορά να τη συναντούμε σχεδόν 30 χρόνια πίσω, στην πρώτη γενιά του Golf Cabriolet. Και το σημερινό μοντέλο, θα αποκτήσει τον ίδιο κινητήρα με το Golf GTI hatchback και παράλληλα, αρκετές αλλαγές σε ανάρτηση και πλαίσιο για να προσφέρει περισσότερο σπορ οδικά χαρακτηριστικά.

Με 210 ίππους και δυναμικό στήσιμο θα έλθει
το πιο γρήγορο ανοικτό Golf.
Ο 2λιτρος TSI βενζινοκινητήρας των 210 ίππων του Golf GTI, θα είναι αυτός που θα βρεθεί κάτω από το καπό και του Golf GTI Cabriolet. Το μοτέρ αυτό θα δίνει την επιλογή για μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG - με το ανάλογο βέβαια κόστος. Όπως είπαμε και πριν η ανάρτηση θα έχει πιο σπορ ρυθμίσεις, ενώ θα υπάρχουν μεγαλύτεροι τροχοί 17 ιντσών και αρκετές αλλαγές στο εσωτερικό, με στόχο τη δημιουργία μιας σπορτίφ ατμόσφαιρας. Οι επιδόσεις αναμένεται να είναι ίδιες με αυτές του 3θυρου/5θυρου Golf GTI, με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 7 δλ. και η τελική ταχύτητα να φτάνει τα 240 χλμ./ώρα.
TAG