Με 1.600άρη turbo το νέο Ford Fiesta ST!

Πιο δυνατό από κάθε άλλη φορά και με γρήγορες επιδόσεις έρχεται το νέο Ford Fiesta ST.
Η κορυφαία έκδοση ST επιστρέφει μετά από μια 4ετία στη γκάμα του Ford Fiesta και πλέον, κάτω από το καπό της, φιλοξενεί τον 1,6 turbo EcoBoost κινητήρα της Ford, με 180 ίππους ισχύος.

Η εξωτερική εμφάνιση του κορυφαίου Fiesta κρίνεται
αρκετά επιθετική και σπορτίφ.
Την ισχυρότερη εκδοχή του 1,6 EcoBoost κινητήρα της Ford φέρει πλέον το κορυφαία Fiesta, με την απόδοση της ισχύος να φτάνει στους 180 ίππους και τη μέγιστη ροπή στα 240 Nm. Συνδυάζεται δε με ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο, το οποίο στέλνει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς του αυτοκινήτου. Οι επιδόσεις είναι αρκετά γρήγορες, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε κάτω από 7,0 δλ. και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 220 χλμ./ώρα. Και περιβαλλοντικά, η Ford ανακοινώνει μείωση των εκπομπών CO2 σχεδόν κατά 20% σε σχέση με το προηγούμενο 2λιτρο Fiesta ST των 150 ίππων.

Στο εσωτερικό, το σπορ τιμόνι, καθίσματα και επιλογέας,
διαχωρίζουν το Fiesta ST από τα υπόλοιπα.
Εκτός όμως από τον κινητήρα, το νέο Fiesta ST επωφελείται και από αρκετές αλλαγές στο στήσιμό του, ώστε να προσφέρει μια σπορ οδική συμπεριφορά. Έχουμε λοιπόν νέες ρυθμίσεις για την ανάρτηση, η οποία έχει επίσης χαμηλώσει κατά 15 χλστ. σε σχέση με το απλό Fiesta. Παρόντα είναι και αρκετά ηλεκτρονικά, όπως το σύστημα Torque Vectoring Control που έχουμε γνωρίσει και στο Focus (στέλνει περισσότερη ροπή στον κινητήριο τροχό που απαιτείται), αλλά και ένα νέο ESP, με τρία διαφορετικά set-up.

Από πλευράς εμφάνισης, το νέο Fiesta ST βασίζεται στην ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου και έχει λάβει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο, πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, κυψελοειδή γρίλια, καθώς και μια σπορ πίσω αεροτομή. Στο εσωτερικό, τα δερμάτινα μπάκετ της Recaro, μαζί με το σπορ τιμόνι και επιλογέα, δίνουν την απαραίτητη σπορτίφ ατμόσφαιρα.

Το νέο Ford Fiesta ST αναμένεται μετά το ντεμπούτο του στην Έκθεση της Γενεύης αυτή την εβδομάδα, να το δούμε στην Ευρώπη -και στη χώρα μας- στα τέλη της χρονιάς. Δεν αποκλείεται επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία, το hot hatch της Ford να διατεθεί και στην αγορά της Βορείου Αμερικής.

TAG