Η Fiat θα στείλει στην Κίνα το Dodge Dart, με δικά της όμως σήματα

Θέλοντας να ενισχύσει τη γκάμα της στην Κίνα, η Fiat θα προσφέρει το Dodge Dart εκεί, με σήματα και όνομα δικά της.
Το πρώτο δείγμα της συνεργασίας μεταξύ της Fiat και της Κινέζικης Guangzhou Automobile Group θα είναι το νέο Viaggio, που θα δούμε τον Απρίλιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνο. Ή με άλλα λόγια, το Dodge Dart με σήματα της Fiat!

Σχεδιαστικά, η εκδοχή της Fiat δεν αναμένεται να αλλάξει
σε σχέση με το όμορφο σεντάν αμάξωμα του Dodge Dart.
Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η παραγωγή του νέου Fiat Viaggio στην Κίνα, με το νέο μικρομεσαίο σεντάν να αποτελεί μια λίγο διαφορετική εκδοχή με σήματα της Fiat, του Dodge Dart, που ανήκει στη θυγατρική Chrysler και θα ξεκινήσει να πωλείται στις Η.Π.Α. από το Μάιο. Άλλωστε, από μόνο του το Dart έχει Ιταλικά γονίδια, μιας και η πλατφόρμα του είναι η ίδια με αυτή της Alfa Romeo Giulietta. Από πλευράς διαστάσεων, με μήκος στα 4,672 μέτρα και πλάτος 1,83 μέτρα, το Dodge Dart έχει περίπου τις ίδιες διαστάσεις με το Ford Focus sedan.

Στο εσωτερικό του Dart, η σχεδίαση είναι απλή και
χωρίς σχεδιαστικές εξάρσεις.
To νέο Fiat Viaggio θα διατεθεί στην Κίνα με κινητήρες 1,4 λίτρων σε ατμοσφαιρική και turbo εκδοχή. Θα είναι όπως προείπαμε, το πρώτο αυτοκίνητο που θα προκύψει από τη νέα συνεργασία μεταξύ της Fiat και της Guangzhou Automobile Group, ενώ θα κατασκευάζεται σε ένα νέο εργοστάσιο στην Κίνα, με δυναμική αρχικά 140.000 μονάδων και αργότερα, έως και 250.000 αυτοκινήτων τη χρονιά. Δεν αποκλείεται πάντως, μαζί με το σεντάν Viaggio, η Fiat να φέρει και μια 5θυρη χάτσμπακ εκδοχή του, κάτι που σημαίνει ότι σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται να δούμε το 5θυρο μοντέλο ακόμη και στην Ευρώπη, ως αντικαταστάτη του μέτριου εμπορικά Fiat Bravo.
TAG