Το Seat Toledo επανέρχεται με σεντάν αμάξωμα και μοτέρ TSI!

Το νέο Seat Toledo θα αποτελέσει την πρόταση της μάρκας στην κατηγορία των μικρομεσαίων οικογενειακών.
Μετά από 3 χρόνια, το Toledo επιστρέφει στη γκάμα της Seat και στην επικείμενη έκθεση της Γενεύης θα παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μεν μορφή, η οποία όμως δεν θα απέχει από την τελική μορφή του μοντέλου παραγωγής.

Επιστροφή στο παρελθόν λοιπόν για τη Seat, αφού με το νέο Toledo η μάρκα θα γυρίσει στον ορθολογισμό των σεντάν αμαξωμάτων στη μικρομεσαία οικογενειακή κατηγορία, ύστερα από την εμπορική αποτυχία του 3ης γενιάς Toledo με το ενός όγκου σχήμα (2004-2009). Και το 4ης γενιάς Toledo, που θα δούμε σε πρωτότυπη μορφή στη Γενεύη, αναμένεται να λανσαριστεί στις Ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική, μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Με διαστάσεις στο μέσο όρο της κατηγορίας, αλλά με
μεγάλο πορτ-μπαγκάζ 500 λτ. θα έλθει το νέο Toledo.
Με μήκος στα 4,48 μέτρα και μεταξόνιο 2,6 μέτρων, το νέο Toledo τοποθετείται στο μέσο όρο διαστάσεων της κατηγορίας των μικρομεσαίων σεντάν. Και παράλληλα, ενσωματώνει έναν πολύ πρακτικό χώρο αποσκευών με μεγάλο μέγεθος 500 λίτρων και 5η πόρτα που ανοίγει μαζί με το πίσω παρμπρίζ.

Στο εσωτερικό, η σχεδίαση ακολουθεί απλές γραμμές,
χωρίς να θυμίζει κάποιο υπάρχον μοντέλο της Seat.
Από πλευράς αισθητικής, το Toledo IV ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, που μας έχει δείξει το μίνι Mii και το επικείμενο ανανεωμένο Ibiza. Σύμφωνα με αυτή, στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζουν τα μεγάλα ελλειπτικά φωτιστικά, που πλαισιώνουν την κυψελοειδή τραπεζοειδή μάσκα. Στο πλάι, οι μεγάλες πίσω πόρτες εγγυώνται την ευκολία επι/αποβίβασης στο εσωτερικό, την ίδια στιγμή που το τελείωμα της οροφής στον πίσω όγκο παραπέμπει ελαφρώς σε κουπέ. Στο εσωτερικό τώρα, η σχεδίαση είναι εντελώς νέα για τη μάρκα (εκτός από το τιμόνι) και παραπέμπει έντονα σε μοντέλο της VW.

Στον τομέα των κινητήρων, η Seat δεν έχει ακόμη αποκαλύψει την πλήρη γκάμα των μοτέρ του νέου Toledo, ωστόσο πιθανότεροι είναι ο 1,2 TSI των 105 ίππων και ο 1,4 TSI των 125. Στους diesel, ο αποδοτικός και συνάμα οικονομικός 1.600άρης TDI, θα πριμοδοτήσει τις διαθέσιμες εκδόσεις. Ολοκληρώνοντας, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι τιμές του νέου Toledo θα είναι αρκετά συμφέρουσες και θα βρίσκονται κοντά στα 13.000-14.000 ευρώ για την ισπανική αγορά.

TAG