30 χρόνια μετά, το VW Scirocco GTS επιστρέφει!

Με ξεχωριστή εμφάνιση και 210 ίππους, το νέο VW Scirocco GTS είναι μια εντυπωσιακή επετειακή έκδοση του Γερμανικού κουπέ.
Το επετειακό Scirocco GTS 2ης γενιάς παρουσιάζει η VW στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Λειψίας, προσθέτοντας μια ακόμη σπορ έκδοση στο κουπέ της μοντέλο μετά τα Scirocco GT και Scirocco R.

Το Scirocco GTS με τις σπορτίφ επεμβάσεις και τις δίχρωμες
λωρίδες, παραπέμπει σε αγωνιστικά του παρελθόντος.
Το νέο Scirocco GTS δημιουργήθηκε για να εορταστούν τα 30 χρόνια από τη γέννηση της δεύτερης γενιάς του VW Scirocco το 1982. Και, σε ό,τι αφορά την ονομασία "GTS", πρόκειται για τη δεύτερη φορά στην ιστορία που βλέπουμε την σπορ αυτή έκδοση του μοντέλου. Το νέο λοιπόν VW Scirocco GTS κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Λειψίας που ξεκίνησε σήμερα και όπως μας πληροφορεί η VW, από το Φθινόπωρο θα ξεκινήσει τη διάθεσή του στις αγορές της Ευρώπης και της Κίνας.

Το εσωτερικό ντύνεται με δέρμα σε μαύρο χρώμα με κόκκινες
ραφές, ενώ περιλαμβάνει και τον κλασικό λεβιέ του Golf GTI.
Στον τομέα του κινητήρα, η 2η γενιά του Scirocco GTS εφοδιάζεται με το γνωστό μας 2λιτρο TSI βενζινοκινητήρα της VW με απόδοση 210 ίππων, όμως αυτό που το διαχωρίζει από οποιοδήποτε άλλο Scirocco, είναι οι αισθητικές αλλαγές σε αμάξωμα και εσωτερικό, που του δίνουν μια περισσότερο σπορτίφ παρουσία. Πιο συγκεκριμένα, οι προφυλακτήρες έχουν αλλάξει και είναι πιο δυναμικοί, υπάρχουν επίσης περιμετρικά σπόιλερ, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών ειδικής σχεδίασης, αλλά και αγωνιστές μαύρες-κόκκινες λωρίδες που διατρέχουν όλο το αμάξωμα, ξεκινώντας από το καπό, συνεχίζοντας στην οροφή και καταλήγοντας στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Στο εσωτερικό, η VW ντύνει το σαλόνι με μαύρο δέρμα με κόκκινες ραφές, ενώ ο κλασικός λεβιέ του πρώτου VW Golf GTI είναι επίσης παρών στο νέο Scirocco GTS.
TAG