Η Fiat μας δίνει μια πρώτη γεύση του νέου 500 SUV (500X)!

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα του νέου Fiat 500X, του SUV δηλαδή που ετοιμάζουν οι Ιταλοί της Fiat.
Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας δημοσιογραφικής παρουσίασης του νέου Fiat 500L στο Τορίνο, η Fiat αποκάλυψε για λίγα δευτερόλεπτα το ποιόν του νέου 500X, της SUV/Crossover δηλαδή έκδοσης του Fiat 500. Και ευτυχώς, κάποιος από τους παρευρισκόμενους μπόρεσε να το αποθανατίσει στη φωτογραφική του μηχανή!

Το νέο Fiat 500L θα είναι αυτό που θα δανείσει
δάπεδο και κινητήρες στο Fiat 500X. 
Το νέο 500X είναι το πολυαναμενόμενο νέο SUV, που ετοιμάζει η Fiat βασισμένο πάνω στο 500. Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, πάνω στο νέο 500L, αφού από αυτό θα δανειστεί το πάτωμά του το νέο ιταλικό μοντέλο. Στη γκάμα των μοντέλων της μάρκας, το νέο Fiat 500X θα αντικαταστήσει το Sedici και θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με κίνηση στους δύο ή και στους τέσσερις τροχούς. Οι κινητήρες του θα έλθουν από το 500L και θα είναι η πιο νέα εκδοχή των 105 ίππων του δικύλινδρου TwinAir βενζινοκινητήρα των 0,9 λίτρων, αλλά και ο Multijet πετρελαιοκινητήρας των 1,3 λίτρων. Οι διαστάσεις του επίσης αναμένεται να είναι ίδιες με αυτές του 500L και έτσι, το νέο Fiat 500X δεν θα ξεπεράσει τα 4,2 μέτρα μήκους.

Στο κομμάτι της σχεδίασης, από τη φωτογραφία φαίνεται ότι το 500Χ θα αποκτήσει ένα αμάξωμα με λιγότερες γυάλινες επιφάνειες από τα συνηθισμένα SUV, που θα το φέρει περισσότερο προς την κατηγορία των Crossover οχημάτων. Σε σχέση με το Fiat 500, οι ομοιότητες θα αφορούν κυρίως στην υιοθέτηση των ίδιων εμπρόσθιων και οπίσθιων φωτιστικών. Τέλος, για το λανσάρισμά του, η Fiat προγραμματίζει να το βάλει στην παραγωγή μέσα στο 2013, ενώ θα υπάρξει πιθανότατα και εκδοχή της "αδελφής" Jeep για το νέο μοντέλο, μέσα στο 2014.
TAG