Επίσημη αποκάλυψη του νέου crossover της Lada!

Το νέο crossover της Lada έρχεται για να τοποθετηθεί στη μικρή και πλέον προσιτή κατηγορία.
Η Lada αποκάλυψε την έκδοση παραγωγές του νέου XRAY, το οποίο θα μπει στην παραγωγή στις 15 Δεκεμβρίου, όντας το νέο crossover της ρώσικης φίρμας.

Το Lada XRAY βασίζεται στο Dacia Sandero, ως απόρροια
της συνεργασίας AvtoVAZ και Renault.
Το XRAY είναι το δεύτερο νέο μοντέλο της καινούργιας προϊοντικής εποχής της Lada, μετά το μικρό σεντάν Vesta. Βασίζεται πάνω στο ομώνυμο πρωτότυπο που μας έδειξε η εταιρεία στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας και φέρει ένα στρογγυλεμένο 5θυρο αμάξωμα με συνολικά όμορφη αισθητική. Στο εσωτερικό, παρότι δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες φωτογραφίες, αναμένουμε μια σύγχρονη εικόνα με καλή ποιότητα κατασκευής, αλλά και αρκετά καλό εξοπλισμό με θύρες USB και AUX, όλο το ηλεκτρικό πακέτο, air condition κ.λπ.

Οι βενζινοκινητήρες έχουν χωρητικότητα 1,6 και 1,8 λτ.
Το νέο Lada XRAY βασίζεται πάνω στο πάτωμα B0 της Renault, ως απόρροια της συνεργασίας της AvtoVAZ (ιδιοκτήτριας της Lada) με τη γαλλική μάρκα. Παράλληλα, υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία με το Dacia Sandero και το Sandero Stepway, με τη Lada ωστόσο να ανακοινώνει ότι στο δικό της μοντέλο υπάρχουν πάνω από 500 μοναδικά στοιχεία. Οι κινητήρες του είναι ατμοσφαιρικά βενζινοκίνητα μοτέρ στα 1,6 και 1,8 λτ., με ισχύ 106 και 114 ίππους για το πρώτο, αλλά και 123 για το δεύτερο. Υπάρχει επίσης επιλογή για αυτόματο ή μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Στόχος της Lada είναι το νέο XRAY να διατεθεί όχι μόνο στη ρώσικη αγορά όπου θα ξεκινήσει να πωλείται από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, αλλά και στην Ευρώπη μέσα στην επόμενη χρονιά. Συνολικά, μαζί με το Vesta, αποτελούν τα δύο νέα μοντέλα της νέας εποχής της μάρκας, που υπολογίζεται να την επαναφέρει στο δρόμο της επιτυχίας, μετά τα οικονομικά προβλήματα των τελευταίων ετών.
TAG