Με νέο turbo Wankel κινητήρα το επόμενο Mazda RX-7

Το νέο σπορ κουπέ που ετοιμάζει η Mazda θα εφοδιάζεται με έναν εξελιγμένο νέο turbo κινητήρα Wankel.
Επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη ότι το νέο RX-7 (ή RX-8) που ετοιμάζει η Mazda θα φέρει έναν επαναστατικό περιστροφικό κινητήρα Wankel, ο οποίος θα συνδυαστεί με turbo για να συνδυάσει την απόδοση με τη βελτιωμένη οικονομία κίνησης.

Εκτός του κινητήρα, η σχεδίαση του Mazda RX-7 θα προέλθει
από το πρωτότυπο RX-Vision του περασμένου Οκτωβρίου.
Η αποκάλυψη ήρθε από το Υποδιευθυντή του τμήματος Κινητήρων και Κιβωτίων της Mazda, κ. Tetsushi Marutani, ο οποίος μίλησε για κάποια από τα στοιχεία του νέου κινητήρα, που θα ονομαστεί «SKYACTIV-R».

Το νέο περιστροφικό Wankel μοτέρ λοιπόν, θα συνδυαστεί με τουλάχιστον με ένα turbo, ώστε να προσφέρει περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε βελτίωση στην απόδοση και την οικονομία κίνησής του.

Ο κ. Marutani δεν μίλησε για τα τεχνικά του στοιχεία, ωστόσο προηγούμενες πληροφορίες μιλούν για έναν κινητήρα συνολικής χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με πάνω από 400 ίππους ισχύος.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι η Mazda μας ετοιμάζει κάτι πολύ ενδιαφέρον για το επόμενο σπορ κουπέ της, το οποίο θα βασιστεί κατά τα άλλα, πάνω στο πρωτότυπο RX Vision της περασμένης Έκθεσης του Τόκιο. Στην παραγωγή, θα δούμε το νέο RX-7 (ή RX-8) πιθανότατα το 2017, όταν και η Mazda γιορτάσει τα 50 χρόνια του Wankel.
TAG